Az elmúlt napokban tűrhetetlen események zajlanak Kárpátalján!

Az elmúlt napokban tűrhetetlen események zajlanak Kárpátalján!

Korábban Európában elképzelhetetlen módon rontottak rá az ukrán hatóságok fegyveres erői a kárpátaljai magyar közösség vezetőire és szervezeteire. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) fegyveres kommandósai egyszerre szállták meg a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházát és Brenzovics László, a KMKSZ elnöke ungvári lakását, házkutatási paranccsal, szeparatizmus és hazaárulás vádjával.

Durva és példátlan nyomásgyakorlás ez az Ukrajnában élő magyarság és legitim szervezetei ellen, ami egy európai “jogállamban” - az Európai Unió társult államában - ami NATO és EU csatlakozás szándékával próbál a nyugathoz közelíteni, elfogadhatatlan.

Korábban, már az oktatási törvény és a nyelvtörvény kapcsán is nyilvánvaló volt, hogy az ukrán kormányzat tudatosan tiporja az országban élő magyar őshonos nemzeti kisebbség jogait, amit tűrhetetlen egy európai jogállamban.

A kormánypártok és a Fidelitas a kárpát-medencei magyarságot határok nélküli egységnek tekinti határainkon innen és túl. Ennek jegyében az elmúlt években még szorosabbra fűztük kapcsolatainkat és segítettük a kárpátaljai barátainkat. Úgy érezzük, hogy a hétfői eseményekkel nem csak őket, minket is megtámadtak. 

Továbbra is mindenben számíthattok ránk, mellettetek állunk!

 

2020.12.03.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani, Petra, Márk és Rajmi

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.