A jogvédő szervezetek foglaljanak állást Niedermüller kijelentéséről!

A Fidelitas elnöke január 31-én, pénteken személyesen kért állásfoglalást a Magyar Helsinki Bizottság társelnökeitől Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester azon kijelentéséről, amelyben „rettenetes képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke a szervezet budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: fehér, heteroszexuális magyar nőként sértve érzi magát Niedermüller Péter kijelentése miatt.

Mélységesen felháborító, hogy az olyan jogvédő szervezetek, mint a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ – amelyek máskor hallatják a hangjukat – az erzsébetvárosi polgármester keresztényellenes, gyűlöletkeltő, nyíltan uszító kijelentésével kapcsolatban nem mondanak semmit.

Illés Boglárka felidézte, a DK politikusa az ATV adásában azt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a” nemtudoménmik„), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. (…) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.”

 

FORRÁS: MAGYARNEMZET.HU

2020.02.06.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani és Gergő

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.