Gyurcsányék az adócsökkentéseket is veszélyeztetik

Miután minden jel szerint, a Gyurcsány-család átvette az ellenzék irányítását, sajnos megint ott tartunk, hogy Gyurcsányék az adócsökkentéseket is veszélyeztetik.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, az Országgyűlés kedden kezdte tárgyalni a jövő évi adótörvényt, amely folytatja a Fidesz által megkezdett adócsökkentés politikáját. 

Böröcz László hangsúlyozta, a jövő évi adótörvény és a gazdaságvédelmi akcióterv több ponton is tartalmaz adócsökkentési terveket. Hozzátette, már júliustól tovább csökken a munkát terhelő adók, a szociális hozzájárulási adó valamint januártól kisvállalati adó.

A kormánypárti politikus elmondta, több adó megszűnik, egyszerűsödik az adórendszer és növeljük a fejlesztési adókedvezményt is, ez mind a magyar vállalkozásoknak a jövőbeni fejlődését segíti elő. A Fidesz-KDNP továbbra is az adócsökkentés politikáját folytatja. Mióta csökkentjük az adókat, nő a gazdaság – mutatott rá.  

Gyurcsányék kormányzásuk alatt a gyermeket nevelő családok, a munkavállalók és a vállalkozások adóját is sorozatosan emelték. Az adóterhek folyamatos növelésével tönkretették a gazdaságot, megnehezítették a családok életét, csökkentették a béreket.

Példaként említette, hogy Európa legjobb gazdaságinövekedését produkálta a magyar gazdaság az első negyedévben 5,4 százalékos növekedéssel.

Böröcz László hangsúlyozta, miután minden jel szerint, a Gyurcsány-család átvette az ellenzék irányítását, sajnos megint ott tartunk, hogy Gyurcsányék az adócsökkentéseket is veszélyeztetik.

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy Gyurcsányék kormányzásuk alatt a gyermeket nevelő családok, a munkavállalók és a vállalkozások adóját is sorozatosan emelték. Az adóterhek folyamatos növelésével tönkretették a gazdaságot, megnehezítették a családok életét, csökkentették a béreket – közölte.

Példaként említette, hogy egyik első dolguk volt, hogy elvették a gyermekesektől a családi adókedvezményt, agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat. Gyurcsányéknak soha nem a magyar gazdaság és a magyar vállalkozások érdekei voltak fontosak, hanem a külföldi multiknak kedveztek – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Böröcz László hangsúlyozta, a mostani 9 százalék helyett 19 százalék volt a társasági adó, és rengeteg kisadóval húzták le a vállalkozásokat.   Az adóemelésekkel nemcsak a vállalkozásokat tették tönkre, hanem munkahelyeket szüntettek meg, és lehetetlenné tették a béremeléseket – tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte, Gyurcsányék ma is veszélyezteti az adócsökkentéseket, nem csak azért, mert eltörölnék ezeket a kedvezményeket, hanem azért is, mert az Európai Parlamentben azt a politikát képviselik, hogy el kell venni a tagállamoktól a nemzeti és gazdasági szuverenitást, és átadnák Brüsszelnek a döntés jogát, így a brüsszeli bürokraták döntenék el, hogy a magyar családok és a vállalkozások mennyit kellene adózniuk - fogalmazott.

A jövő évi adótörvény parlamenti szavazásán ismét ki fog derülni, hogy ki áll a magyar családok és vállalkozások oldalán – hangsúlyozta Böröcz László.

(Forrás: fidesz.hu)

2019.06.18.

Kapcsolat