„Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk”

A minden korábbinál magasabb részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, Európában van a helyünk, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni – hangsúlyozta a miniszterelnök a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén.

Orbán Viktor a Fidesz-KDNP fölényes győzelmét követően köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az európai parlamenti választáson.

A minden korábbinál magasabb részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, Európában van a helyünk, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatn – hangsúlyozta a miniszterelnök a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén.

A miniszterelnök külön köszönetet mondott azoknak, akik a Fidesz–KDNP pártszövetségnek szavaztak bizalmat, valamint azoknak, akik heteken keresztül a hátukon vitték a kampányt.

Nekik köszönhetjük, hogy bejelenthetem: a 2019. évi európai parlamenti választást megnyertük - jelentette ki Orbán Viktor. Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. A népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, nyugodtan mondhatjuk, hogy korszakos győzelmet arattunk – hangsúlyozta.

Azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy olyan világ lehessen Magyarországon, ahol mi döntünk a saját sorsunkról. Nekünk, magyaroknak különösen fontos az európai választás, mert ez a nemzetegyesítés vissza nem térő lehetősége, hiszen a határon kívüli magyar közösségek is ott lesznek velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit– mondta a kormányfő.

(Forrás: 888.hu)

2019.05.28.