Fenntartható fejlődési estet tartott a Fidelitas

Fenntartható fejlődési estet tartott a Fidelitas, amely a Belvárosi Polgári Szalonban, a Fidelitas Fenntartható fejlődés kabinet és a Belvárosi Fidelitas együttműködésében valósult meg.

A Magyarország a fenntarthatóság útján című kerekasztal beszélgetés vendége volt Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Dr. Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár és Weingartner Balázs fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A kerekasztal témája hazánk környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatósági kihívásai, illetve az ezekre adandó nemzeti és települési szintű válaszok voltak. A kerekasztalt követő születésnapi est keretében a Fidelitas Fenntartható fejlődés kabinete hároméves fennállását ünnepelte. Az estet Dr. Krasznai Andrea lelkész asszony, a Repülőtéri Ökumenikus Misszió és Kápolna vezetője lélekemelő gondolatokkal és imával köszöntötte.

Simó Annamária székelyföldi énekes, a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2018 díj nyertese és Vojnits Kincső népdalénekes pedig dalcsokorral érkeztek. A kabinet vezetősége Ary Tamás, Gondos Levente és Odor Máté, illetve Kun-Gazda Péter belvárosi elnök megosztották köszöntő gondolataikat az egybegyűltekkel. A kabinet december elején tartja következő rendezvényét.

2018.11.16.

Kapcsolat