Új elnökség a Békés Megyei Választmány élén

A CsabaPark Kolbászmúzeumában tartotta a Fidelitas Békés Megyei Választmánya az alakuló ülését május 15-én, pénteken. A választmány Várfi Andrást választotta elnökének.
Krupincza Mariann beszámolója:

A gyűlésen jelen volt Erdős Norbert, aki köszöntötte a jelenlévőket, majd mesélt a Fidelitas 1996-os indulásáról, illetve arról, hogy Gyürk Andrással, a szervezet alapító elnökével mind a mai napig figyelemmel kísérik és segítik a szervezet működését. Visszaemlékezett a Fidelitasban eltöltött évekre, és hangsúlyozta, hogy a kemény és szorgalmas munka az eseti buktatók ellenére is idővel meghozza a gyümölcsét. Gajda Róbertet (kormánymegbízott) és Zalai Mihályt (megyei közgyűlés elnöke), akik a szervezeten belül ismerkedtek meg jobban a közélettel.
 

Erdőst Bíró Csaba, a választmány leköszönő elnöke követte Bíró 2009 óta tagja a Fidelitasnak, szinte végigjárta a ranglétra minden fokát. Volt megyei elnök, korábban megyei alelnök és 2015 áprilisáig a békéscsabai csoport elnöki posztját is betöltötte. 2013 őszén Békéscsabán, az időközi önkormányzati választáson képviselőnek választották, mely mandátumát 2014-ben is megőrizte a szavazók bizalmának köszönhetően. Búcsúzóul elmondta, hogy sokat köszönhet a szervezetnek és sok jó kapcsolatra, barátságra tett itt szert. Hozzátette, hogy továbbra is fordulhat hozzá bárki a megyéből, igyekszik a lehetőségeihez mérten segíteni mindenben.
 

A köszöntőt és a búcsúszavakat követően Várfi András regionális igazgató beszámolt a márciusi kongresszus óta eltelt bő két hónap eseményeiről. Kiderült, hogy a tisztújítási időszakban több csoport is újjászerveződött, de ugyanakkor újak is alakultak.
 
A beszámoló után Várfi András felkérte Dani Attilát, Mezőgyán polgármesterét, egyben a helyi Fidesz és Fidelitas csoportok elnökét, hogy vezesse le a tisztújítást. Először a megyei elnök tisztségéről döntöttek a választmány tagjai. Egy jelölés érkezett Várfi András személyére, akit a jelenlévők egyhangúan megszavaztak. Alelnökei Kovács Gréta Tünde (Füzesgyarmat), Krupincza Mariann (Békéscsaba) és Tövisháti Zsuzsanna (Gyula) lettek.
A Fidelitas Békés Megyei Választmánya az Alapszabály értelmében egy főt delegálhat a Fidesz MPSZ megyei választmányába, mely pozícióra szintén csak egy jelölés érkezett. A teremben helyet foglalók egyhangúan erre a pozícióra is Várfi Andrást találták alkalmasnak. A napirendi pontokat követően a megyei választmány résztvevői kötetlen beszélgetésen vettek részt Erdős Norberttel.
 
A tervek szerint a jövőben megyei és regionális találkozókon is építhetik majd kapcsolataikat a Fidelitas tagjai, június végén pedig Mátrafüred-Sástón kerül megrendezésre a Fidelitas második nyári szabadegyeteme, melyen a tavalyihoz hasonlóan ismert közéleti személyiségek is előadást fognak tartanak.
 

2015.05.26.

Kapcsolat