Kötetlen beszélgetés Koszorús Lászlóval

A pécsi Fidelitas csoport szervezésében zajló "Kötetlen beszélgetések" című rendezvénysorozat keretében olyan politikusokat, közéleti személyiségeket látnak vendégül, akiknek volt vagy van valamilyen kötődésük Pécshez, illetve szervezetünkhöz. A csoport legutóbbi vendége Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, a pécsi csoport alapító elnöke volt.
A rendezvénysorozat előző meghívottja Csizi Péter országgyűlési képviselő volt, aki egyik alapítója volt a pécsi Fidelitasnak, később 2004 és 2008 között a csoport elnökeként tevékenykedett, majd 2010 és 2014 között Pécs alpolgármesteri tisztségét töltötte be. A pécsi Fidelitas legutóbbi vendége pedig Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, a pécsi csoport alapító elnöke volt.

1998 végén a pécsi volt a 4. Fidelitas csoport az országban. 
Koszorús László beszélt az alapítás körülményeiről, arról, hogy a pécsi Fidelitas egy városi diákönkormányzatból nőtte ki magát, több mint 40 taggal alapították meg, így akkoriban nagyobb volt, mint a pécsi Fidesz aktív taglétszáma. Felidézte, hogyan és milyen programokat szervezett az akkori helyi Fidelitas szervezet. Többen emlékeznek még ma is a "Kávéházi beszélgetésekre", amiket a pécsi Monte Cristo kávézóban rendeztek.
 

Szóba került a pécsi Fidelitas jelenlegi helyzete is. Koszorús László megosztotta véleményét, javaslatait azzal kapcsolatban, hogy mivel kerülhetne be még eredményesebben a köztudatba Pécsett a szervezet, mivel tudná megnyerni a fiatalok szélesebb rétegeit.

A beszélgetés végén Koszorús László elmondta, hogy hogyan lett fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, mivel foglalkozik jelenleg a kormányzatban és mik a fő célkitűzései a fogyasztóvédelem területén.

2015.03.06.

Kapcsolat