Magyar Ifjúsági Konferencia Dunaszerdahelyen

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK), mely a magyarországi és külhoni magyar fiatalok és azok szervezeteinek legmagasabb szintű egyeztetési fóruma 1999 óta idei első ülését a felvidéki Dunaszerdahelyen tartotta május első hétvégéjén. A tanácskozáson tíz ország ifjúsági szervezetének hetven képviselője vett részt. A Fidelitast Ladó Balázs és Losonczi-Tóth József képviselte.

A Magyar Ifjúsági Konferencia célja – tagjai közt tudva a legnagyobb hazai és határon túli ifjúsági intézményeket – az ország fiataljainak összefogása, érdekeik érvényesítése. A MIK évente kétszer ülésezik; tavasszal a határon túli régióban, az év második felében pedig Magyarországon. Idei első fórumának Dunaszerdahely adott otthont.

 

 

„Semmi sem igazolja jobban a kormány nemzetpolitikáját, mint az a 95 százalékos támogatottság, amely a parlamenti választások során a külhoni szavazatokban megnyilvánult – jelentette ki Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton, a MIK soros ülésén.

 

 

Ladó Balázs, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője megköszönte a határon túli magyar ifjúsági szervezetek munkáját és hozzájárulását ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség a következő ciklusban is folytathassa munkáját és ezáltal a nemzetpolitikában is folytatódhasson az új irány, amely 2010-ben elindult.

 

 

Losonczi-Tóth József a Fidelitas nevében köszönetet mondott az Emberi Erőforrások Minisztériumának az elmúlt négy éves munkáért, mellyel a fiatalokat támogatta. „Remélem, hogy a Minisztérium a következő négy évben is ilyen hasznos munkát végez majd a fiatalok javára”- fogalmazott.

 

 

2014.05.06.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani, Petra, Márk és Rajmi

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.