Tisztújító kongresszust tartott a Via Nova Ifjúsági Csoport

Rimaszombatban tartotta országos tisztújító kongresszusát a Magyar Közösség Pártja ifjúsági szervezete, a Via Nova Ifjúsági Csoport február 22-én. A közel száz küldött megválasztotta a felvidéki magyar ifjúsági szervezet tisztségviselőit és bizalmat szavazott a régi-új elnöknek, Gubík Lászlónak. Az eseményen a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjét Kertész Csilla és Ladó Balázs képviselték.
A kongresszusi küldötteket megtisztelte jelenlétével és köszöntötte Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Bauer Edit, EP-képviselő, Rigó László, Rimaszombat polgármestere, Juhász Péter, a Via Nova ICS Besztercebánya megyei képviselője és Halász Attila, a Via Nova Baráti Körök rimaszombati alelnöke. A hallgatóság soraiban helyet foglalt Horony Ákos, az MKP EP-képviselőjelöltje, az ICS korábbi alelnöke.


Ladó Balázs a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjének nevében köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy a Via Nova ICS a Fidelitas számára kiemelt partner és az anyaországi ifjúsági szervezet a nemzetpolitikai kabinet létrejöttével is jelezni kívánta, hogy ez a terület a Fidelitas számára a továbbiakban is prioritást élvez. A kabinetvezető a felvidéki fiataloknak beszámolt arról is, hogy a szervezet elnöksége a közelmúltban elfogadta a Fidelitas Nemzetpolitikai Cselekvési Tervét, amelyet megküldtek a határon túli magyar ifjúsági szervezeteknek, és amelyhez továbbra is várják a véleményeket és javaslatokat. Végezetül elmondta, hogy az MKP és a felvidéki magyarság büszke lehet ezekre a fiatalokra.

A kongresszus a beszédek elhangzása után megválasztotta a szervezet tisztségviselőit, név szerint - Gubík László elnök, Varga Tibor elnökhelyettes, Cziprusz Zoltán stratégiai-szervezetért felelős alelnök, Mészáros Attila pénzügyekért felelős alelnök. A szórványstratégiáért Pócsik József felel majd, de képviseletet kaptak az elnökségben a régiók is: Bodrogköz-Ungvidék: Ilkó Zoltán, Bódvavölgye-Kassa: Iván Tamás, Gömör-Nógrád: Susányi Mária, Ipoly-ment és Garam-mente: Kovács Péter, Zoboralja-Nyitra mente: Bese László, Mátyusföld-Csallóköz: Iván Péter. 

A tisztségviselők megválasztása után a küldöttek módosították a szervezet alapszabályát és elfogadták a Magyar Közösség Pártjával kötendő együttműködési megállapodás szövegét, valamint egy politikai nyilatkozatot.

2014.02.27.

Kapcsolat