Ülésezett a Nemzetpolitikai Kabinet

Február 7-én, pénteken az alakuló ülés óta első ízben találkoztak újra a Képviselői Irodaházban a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinet tagjai, hogy meghatározzák és átbeszéljék az elkövetkező időszak legfontosabb teendőit és feladatait.
Ladó Balázs kabinetvezető beszámolt a megjelenteknek arról, hogy hamarosan elkészül a "Határok Felett" című, a Nemzetpolitikai Kabinet állandó, havonta megjelenő kiadványa, amelyben a legfontosabb történésekről számolnak majd be a szervezet tagjainak és ugyanezzel a címmel elindul a kabinet fórumsorozata is, amelynek vendége Csóti György országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke lesz.
Terítékre került a Nemzetpolitikai Cselekvési Terv, amelyhez korábban elektronikusan már érkeztek javaslatok és észrevételek a határon túli partnerszervezetektől és a kabinet tagjaitól és most személyesen is megvitatásra került. A kabinetvezető beszámolt arról, hogy sikerült felvennie a kapcsolatot Feszty Dániellel, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének elnökével, aki ígéretet tett arra, hogy május-júniusi magyarországi látogatása alkalmával a kabinet vendége lesz. Ehhez kapcsolódóan a Nemzetpolitikai Kabinet javasolni fogja, hogy a Fidelitas Nemzetpolitikai Cselekvési Tervébe kerüljenek bele a diaszpóra magyarságának fiataljai is, hiszen ők is a nemzet része. Megállapodtak abban, hogy az ülésen tett észrevételeket továbbítani fogják Losonczi-Tóth József országos alelnöknek, aki ezt majd képviselni fogja a Fidelitas Országos Elnökségében.

fidelitas.hu
 

2014.02.11.

Kapcsolat