A Fidelitas és az IKSZ hazugnak tartja a baloldali demonstrációt

A baloldali pártok 2008-2009-ben még a paksi erőmű bővítése mellett foglaltak állást, vagyis a baloldal ismét hazudik, amikor tiltakozik a beruházás ellen - hangzott el a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) vasárnapi budapesti akcióján.
Palócz László, az IKSZ és a Fidelitas közös akciójának apropóján beszélt erről tudósítóknak. A két jobboldali ifjúsági szervezet a baloldali ellenzék vasárnapi, Alkotmány utcai tüntetése közelében egy furgon oldalára két molinót feszített. A képek Gyurcsány Ferencet, feleségét Dobrev Klárát, illetve Vlagyimir Putyint közösen ábrázolták, a volt miniszterelnök azt mondja egy szóbuborékban, "Megjöttem". Ugyanakkor az autóra szerelt hangszórókból az őszödi beszéd szólt.
 
Az IKSZ alelnöke elmondta: arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a "Gyurcsány-koalíció ismét hazudik, és ismét az emberek ellen van". Ugyanis Bajnai Gordon korábban stratégiai célként jelölte meg az atomerőmű bővítését.
 
Ebben a helyzetben a baloldali pártok közös demonstrációja teljesen értelmezhetetlen - mondta Palócz László. Az akció annál is inkább álságos, mert az MSZP épp egy olyan párt jogutódaként utasítja el az együttműködést Oroszországgal, amelyet közvetlenül a Szovjetunióból irányítottak - jegyezte meg.
 
Aki ma azt mondja, hogy ne működjünk együtt az orosz gazdasággal, ezzel az erővel azt is mondhatja, hogy a német, vagy az amerikai gazdasággal se működjünk együtt - tette hozzá, arra utalva, hogy egész Európában természetes az együttműködés Oroszországgal.
 
Forrás: hirado.hu-fidelitas.hu
 

2014.02.03.

Kapcsolat