Megtartotta alakuló ülését az Innovációs és Informatikai Kabinet

Megtartotta alakuló ülését a Fidelitas Innovációs és Informatikai Kabinet. A találkozó igazán sikeres volt; a nagy érdeklődésre való tekintettel a kabinet vezetősége több munkacsoport kialakításával kívánja megalapozni a hosszú távú működést, igazodva mindenki egyéni érdeklődési köréhez és tehetségéhez. A munkacsoportok kijelölt vezetői már a hét folyamán elkezdik a közös munkát a jelentkezőkkel, ezzel is elősegítve a kabinet lendületes fejlődését.
Barátságos, fiatalos közegben történt az újjáalakult Innovációs és Informatikai Kabinet első ülése.  A találkozó során az új vezetőség felvázolta hosszú távú terveit és megalapozta az ehhez szükséges munkacsoportok kialakítását.
 
A három elnökségi tag közül először az elnök, Bozsoki Dániel köszöntötte a megjelenteket, majd ezek után a két alelnök, Becker Domonkos és Simon Péter tartott egy rövid bemutatkozást.
 
Bozsoki Dániel előremutató, újszerű terveivel nem csak a kabinet tagjai számára kíván szakmai és szórakozási területet biztosítani, hanem az egész Fidelitas számára is innovatív alternatívákat szeretne kínálni, ezzel is elősegítve, hogy a szervezet továbbra is vonzó lehessen a fiataloknak.
Több munkacsoport létrehozásáról döntöttek, ezzel is biztosítva a strukturált munkamegosztást. A munkacsoportok kialakításánál figyelembe vették, hogy a munkaszakaszok elkülönítve működhessenek, mégis biztosítva legyen a nyolc munkacsoport közötti állandó kontakt és együttműködés.
 
Az ülésen bemutatkoztak az innovációs és informatikai területen elismert mentorok is, akik biztosították a közösséget támogatásukról. A mentorok között találjuk az Innovációs Kabinet előző elnökét, dr. Urbán Viktort és alelnökét Görgényi Mátét is, ezzel is biztosítva az előző elnökség sikeres lépéseinek örökítését az új kabinetbe. Emellett a Computerworld lapigazgatója, Mester Sándor fog segítséget nyújtani a kabinetnek – ahogy tette az előző évben is. Az informatikai vonal színvonalát erősíti Szép Jenő jelenléte, aki a nemzetközi ISACA (Information Systems Audit and Control Assiciation) magyarországi szakmai szervezetének elnökségi tagja. Új segítő is csatlakozott a kabinet életéhez, Simondán András, aki munkájából adódóan kapcsolati tőkét kíván nyújtani a fiatalok projektjeinek megvalósításához.

A kabinet körüli lelkesedést kihasználva, az elnökség már jövő hét végére írásos formában kérte a munkacsoportok vezetőitől az első csoportülések összefoglalóit, amik tartalmazzák az elkövetkezendő időszak céljait és megvalósulási terveit.
 
Az elnökség továbbra is szeretettel várja az érdeklődő fidelitasos fiatalokat! Amennyiben bárki szeretne szerepet vállalni a kabinet életében, akkor írjon az inno-info@fidelitas.hu email címre.
 
A kabinet munkája nyomon követhető a csoport Facebook oldalán is, ahol folyamatosan frissülő hírekkel, érdekességekkel és eredményekkel készülnek az érdeklődők számára.
 

2015.04.29.

Kapcsolat