Jótékonysági süteményvásár a Szent István téren

Az Fidelitas júniusban indított online adománygyűjtéséhez csatlakozva a Fidelitas Budapest belvárosi csoportja szombaton jótékonysági süteményvásárt szervezett a Szent István téren. Több mint 270 ezer forint gyűlt össze, így összességében az adományok meghaladják az egymillió forintot.
A Fidelitas június óta gyűjt adományokat a kárpátaljai fiatalok részére. A szervezet szombaton a Szent István téren jótékonysági süteményvásárt rendezett, ahol több mint 270 ezer forint gyűlt össze, így összességében az adományok meghaladják az egymillió forintot. A szombati jótékonysági akciót helyi cukrászdák felajánlásai tették lehetővé, az esemény házigazdája a Fidelitas belvárosi csoportja volt. A következő hetekben és hónapokban az ország több nagyvárosában is hasonló akciókat szerveznek a Fidelitas helyi csoportjai.
 

A Fidelitas továbbra is várja a felajánlásokat a www.karpataljaert.hu oldalon, ahol bankkártyás vagy átutalásos módon lehet adakozni az ukrajnai háborús állapotok miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarok megsegítésére. Bár manapság a migrációs krízise miatt keveset hallani Kárpátalja gondjairól, nem szabad elfeledkeznünk róluk, hiszen Ukrajnában is nagyon nehéz időket élnek az emberek.
 
A Fidelitas hálásan köszöni az eddigi adományokat, és arra buzdít mindenkit, segítsen a rászoruló kárpátaljai magyarokon. Az év végéig tartó adománygyűjtés során összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatják el. Az alapítvány az adományokat a kárpátaljai magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fordítja majd.
 

2015.09.12.

Kapcsolat