Ferencvárosi Művelődési Szalon

Sikerrel zárult a Fidelitas ferencvárosi szervezete által első ízben, a ferencvárosi Hajrá Magyarország klubban megrendezett Ferencvárosi Művelődési Szalon.
Balázs Ádám Samu csoportelnök köszöntőjében elmondta, hogy a Szalont havi rendszerességgel rendezik meg, célja – a Fidelitas mottójában szereplő közösség és közélet szavakra reflektálva -, lehetőség teremtés Ferencvárosban közéleti kérdések megvitatására és véleménynyilvánításra. A találkozók révén pedig a résztvevőknek közösségi élményben lehet részük.
 

A Ferencvárosi Művelődési Szalon programsorozat debütáló estjének vendégei Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója és Varga Áron politikai tanácsadó voltak. Az est fő témája a veszprémi időközi országgyűlési képviselőválasztás volt, a résztvevők tájékozódhattak a választás tétjéről, arról, hogy maradhat-e a kormánypártok kétharmada, valamint bemutatták a jelölteket. A kétórás beszélgetésen a politológusok egyéb fontos közéleti kérdésekkel is foglalkoztak, így szóba került többek között az internetadó, az „urizálás”, az MO-s fizetőssé tétele, az amerikai-magyar és az ukrán-orosz kapcsolatok, Magyarország térségbeli helyzete, továbbá az atomenergia problémája, a paksi bővítés is.

 

2014.12.12.

Kapcsolat