A Deutschlandtag 2017-en járt a Külügyi Kabinet

A Fidelitas Külügyi és Uniós Kabinete háromfős delegációval vehetett részt a Konrad Adenauer Stiftung jóvoltából a 2017. október 4-8. között a politikai pártok ifjúsági szervezetei számára tartott nemzetközi szemináriumon.
A projekt célja volt a demokrácia fejlődésének előmozdítása a világ egyes részein azzal, hogy a fiatalok számára több lehetőség nyíljék a valódi diskurzusra, érdekképviseletre és politikai befolyás gyakorlására mind társadalmi, mind gazdasági területeken. Mivel az alapítványi programsorozat az ifjúsági szervezetek működése szempontjából a német Junge Uniont állította középpontba, így a szeminárium keretei között tagtársainknak lehetősége nyílt részt venni a német testvérszervezetünk országos kongresszusán, a „Deutschlandtag 2017”-en is, melyen dr. Angela Merkel kancellár is tiszteletét tette. A szeminárium színvonalas előadásai mellett és a kongresszusi felszólalások, választási kiértékelések alapján megállapíthatjuk azt is, hogy az alig két héttel korábban lezajlott parlamenti választások eredményei kihívás elé állították a CDU/CSU és a Junge Union vezetőit. Nyilvánvaló, hogy főként a menekültkérdés okozta társadalmi megosztottság felszámolása, valamint Európa vezető gazdasága számára a leggyümölcsözőbb koalíció felállítása érdekében újra kell gondolniuk a jövőbeli politikájukat, retorikájukat. „Ennek érdekében bátornak kell lennünk és az Uniót szélesítenünk kell a kormányzás új arculatával, annak kiépítésével a frakció és a néppárt teljes spektrumán” – jelentette ki a kancellár asszony. Paul Ziemiak, a Junge Union elnöke megerősítette, hogy "ezt már hétfőn el kell kezdeni”.

A Fidelitas továbbra is bízik partnerszervezetében és a jövőben is törekszik arra, hogy a Junge Unionnal konstruktív együttműködést és építő párbeszédet folytasson.
 
 

2017.10.12.

Kapcsolat