Hírek
A rendezvényt Kováts Ágoston regionális elnök köszöntőjét követően Dr. Koncz Zsófia, a Fidelitas ifjúsági ügyekért és környezettudatosságért felelős alelnöke nyitotta meg Harsányban. A résztvevők ellátogattak a Bükk-Térségi LEADER Egyesület székhelyére, a bükkaranyosi Nagy-Ferenczi tanyára, ahol megtekintették a kihelyezett egyetemi tanszéket, a szélerőművet, az elektromos autó töltőállomást, a parabola kollektort, a napelemet és a gazdaságot. Egy kerekasztal-beszélgetés keretében Dr. Nagy József, a vidékfejlesztési közösség elnöke beszámolt az Egyesület projektjeinek eredményességéről, a jelenleg folyamatban lévő programokról, a jövőbeli tervekről és a megújuló energiaforrások vidéki hasznosításának lehetőségeiről. A kerekasztal-beszélgetés másik meghívottjaként Tamás Barnabás, putnoki polgármester előadásában beszélt Putnok városa és a térség közösségének eredményeiről, a közmunkaprogram sikereiről a városban és az előttük álló kihívásokról.

Ezután a Fidelitas a Mezei Pincészetben üzemlátogatáson és borkóstoláson vett részt, ahol a résztvevők megismerhették a bükki borvidék legnagyobb pincészetének működését, és betekintést nyerhettek a pezsgőkészítés rejtelmeibe is. 
 
 

A hétvégi konferencia zárónapján Szabó Gergely, Harsány polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Tállai András miniszterhelyettes beszélt hazánk jelenlegi gazdasági, versenyképességi helyzetéről, a Nemzeti Adó és Vámhivatal átszervezéséről, a politikai kihívásokról. 
 

Ary Tamás, a Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinetének vezetője zárszavában köszönetet mondott a részvevőknek. Tájékoztatta a jelenlévőket a kabinettel való országos és helyi együttműködés lehetőségéről, és több közelgő rendezvényt ajánlott figyelmükbe, így a Fidelitas Nyári Szabadegyetemet, a Magyar Ifjak Világtalálkozóját és a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet.