Közélet

Parlamenti képviselőnk, kormányzati és minisztériumi vezetőink, száznál több önkormányzati képviselőnk, önkormányzati vezetőink dolgozik hazánkért.

Szakmai képzés

A szakpolitikával való ismerkedésnek a Fidelitas kabinetrendszere a terepe: fenntartható fejlődés, gazdasági, ifjúságügyi, innovációs és informatikai, jogi és közszolgálati, külügyi és uniós, mezőgazdasági és vidékfejlesztési, valamint nemzetpolitikai szakmai körökben előadások, vitaestek, beszélgetések szervezésén, szakmai anyagok készítésén keresztül ismerhetnek meg egy-egy területet tagjaink.

Nemzetközi kapcsolatok

A Fidelitas kiemelt céljai között szerepel a nemzetközi ifjúsági szervezetekkel való kapcsolattartás és együttműködés. Tagjai vagyunk az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (Youth of the European People's Party), a YEPP-nek, illetve a European Democratic Students és a Democrat Youth Community of Europe nemzetközi ifjúsági szervezeteknek. Magyar Ágnes, Losonci Gergely és Török Patrik személyében pedig a Fidelitas adja e szervezetek alelnökeit is.

 

Határon túli kapcsolatok

A Magyar Ifjúsági Tanáccsal és a Magyar Ifjúsági Konferenciával való együttműködés kiemelten fontos területe a Fidelitas nemzetpolitikai területen kifejtett tevékenységének. Évek óta dolgozunk szoros és baráti együttműködésben a Kárpát-medencei partnerszervezeteinkkel. Nemcsak konferenciákat és szemináriumokat szervezünk: ha kell, tüntetünk (például a román nagykövetség előtt), ha kell, országos jótékonysági gyűjtést indítunk (az elmúlt években közel 6 millió forintot gyűjtöttünk a kárpátaljai magyar fiataloknak), ha kell, közösen lépünk fel az őshonos kisebbségek ügyéért az Európai Unióban. Jelenleg egy közös Kárpát-medencei ernyőszervezet alapjait szeretnénk lerakni.