Magyar sikerek az EU Régiók Bizottságában

Többek között Hegedűs Barbara, a Fidelitas alelnöke képviselte haszánkat az Európai Unió Régiók Bizottságában.

Az EU Régiók Bizottsága plenáris ülést tartott, amelyen  a régiók és városok általános helyzetértékeléséről készült jelentésről tartott vitán részt vett Ursula von der Leyen bizottsági elnök is. 

Hegedűs Barbara felszólalásában elmondta, hogy az elmúlt hónapok tapasztalatai szerint a helyi önkormányzatok kulcsszerepet játszottak a járványhelyzet megoldásában, a következő időszakban azonban rendkívül fontos lesz, hogy a nemzeti kormányok és a települések, régiók közösen gondolkozzanak a válságkezelésről, és a fejlesztési koncepciókról, ahogy Magyarország esetében számos jó gyakorlatot láthatunk erre.


 

 

 

 

 

 

 

 

"Európának konkrét együttműködésre, közös célokra és nem ideológiai harcokra van szüksége. Nem a megosztottság növelése a feladatunk, hanem az együttműködésre kell összpontosítanunk polgáraink védelme és a gazdasági jólét növelése érdekében!" - hangsúlyozta a Fidelitas külügyekért felelős alelnöke. Az ülésen elfogadásra került egy magyar vélemény az EU-t érintő demográfiai kihívásokról, amelyet Karácsony Ádám képviselt. Ebben sikerült a magyar érdekeknek megfelelően megjelentetni, hogy nem a migráció, hanem a születésszám növelése, a családok támogatása nyújt megoldást az előttünk álló demográfiai kihívásokra. 

2020.10.29.

Kapcsolat