A Parlament elfogadta az “Airbnb-törvényt”

Az Országgyűlés 149 igen szavazattal, 1 nem ellenében és tartózkodás nélkül hagyta jóvá a kormány rövid távú szálláshely-kiadással összefüggő tervezetét.

Az elmúlt években Budapesten és a nagy egyetemvárosokban elszabadult albérletárak elsősorban a fiatalokat érintették hátrányosan.  

A Fidelitas üdvözli, hogy a  kormány előterjesztésére az Országgyűlés elfogadta a rövid távú szálláshely kiadással kapcsolatos módosításokat. 

A törvény értelmében az önkormányzatok saját maguk határozhatják meg a rövid távú lakáskiadás helyi szabályait, ami lehetőséget biztosít arra, hogy az elszabadult albérletárak normalizálódjanak.

Az elfogadott módosítások leginkább az egyetemistákat, a pályakezdőket, vagy éppen a családalapítás előtt álló fiatalokat szolgálják.

Ez komoly lehetőség arra, hogy ne külföldi turistákkal kelljen “versenyeznünk” a lakhatásért és ne nyugat-európai ingatlanárakkal találjuk szembe magunkat, ha saját lakást szeretnénk.

Készen állunk arra, hogy az önkormányzatok segítségére legyünk a fiataloknak kedvező helyi szintű szabályok megalkotásában.

2020.07.14.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani és Gergő

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.