Törpepártok próbálnak a YEPP-en keresztül a magyar belpolitikába beavatkozni

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete Illés Boglárka szerint jogilag vitatható döntést hozott. Az Európai Néppárt (EPP) ifjúsági szervezete, a YEPP szerdai ülésén napirendre tűzte a Fidelitas kizárását soraiból. A Fidelitas – mint az elnöktől megtudtuk – semmilyen formában sem tartja jogszerűnek a tegnapi döntést. Illés Boglárka a Vasárnapnak adott interjújában elmondta, a mostani nehéz időszakban nem lenne szabad a kisstílű politikai csatározásoknak teret engedni.

– Az elmúlt tíz évben a Fidesz-KDNP háromszor is erős felhatalmazást kapott a választópolgároktól, jelentős gazdasági növekedés indult be, mégis nyugaton egyes politikai erők állandóan illegitimnek kívánják a magyar kormányt beállítani. Miért van ez?

– Az látjuk, hogy Brüsszelben, ha magyar politikáról van szó, akkor évek óta ugyanabból a kottából játszanak. A saját tehetetlenségüket egyre inkább látszatintézkedésekkel és látszatpolitizálással próbálják kompenzálni. Ekként értékelhető a YEPP erősen vitatható döntése is.

A teljes cikk itt olvasható: https://vasarnap.hu/2020/04/30/kizarnak-a-fidelitast-az-europai-neppart-ifjusagi-szervezetebol/?fbclid=IwAR3X62PKwOthH-8pdj634vlQKFuHxbqKWegcU9iRVtOmE3VOK-L3-b0pyC0

 

2020.04.30.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani és Gergő

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.