Neked már van szelfid Kölcseyvel?

Készíts egy szelfit te is Kölcseyvel és nyerj egy DJI drónt vagy éves Spotify előfizetést!

A pályázat célja:

A magyar kultúra napját január 22-én ünnepeljük annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A Fidelitas részéről fontosnak tartjuk, hogy a magyar fiatalok megismerjék és megértsék a nemzeti emléknapjaink, ünnepeink fontosságát és arra ne csak az emléknapon, hanem azt megelőzően is felhívjuk a figyelmüket és felkeltsük az érdeklődésüket, a fiatalok által használt és előnyben részesített médiafelületek és csatornák adta lehetőségekkel. Szinte minden magyarországi és számtalan kárpát-medencei, magyar hagyományokkal rendelkező településen van olyan utca, tér, közpark, iskola vagy egyéb intézmény (stb.), amit Kölcsey Ferencről neveztek el.

A fenti gondolat mentén kívánjuk a Magyar Kultúra Napjára tervezett megemlékezésünk és Kölcsey Ferenc hatását a fiatalok körében szélesebb körben ismertté és kedveltté tenni, az alábbi pályázattal.

Pályázati feltételek:

Nincs más dolgod, mint

  1.  Készíteni egy szelfit egy Kölcsey tábla, felirat, arckép, szobor vagy egyéb, Kölcseyt ábrázoló műalkotás előtt,
  2.  Keresni egy Kölcsey idézetet, amit a fénykép alá írsz,
  3. Feltölteni az instára #azénKölcseym #Fidelitas hashtag használatával a képet. 

Utána gyűjtsd a like-okat!

A pályázaton 14. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai vehetnek részt. A pályázatra amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek. Pályázni 2019. január 13. napján vagy azt követően készült fotókkal lehet.

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás tölthető fel. A pályázót terheli annak felelőssége, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. Egy pályázó több képpel is pályázhat. Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).

Díjazás:

  1. helyezett: DJI Tello Drón (35 000 Ft értékű) + Spotify éves előfizetés (15 000 Ft értékű) + VR Park belépő– A jövő vidámparkja (8000 Ft értékű)
  2. helyezett: Spotify éves előfizetés (15 000 Ft értékű) + VR Park belépő – A jövő vidámparkja (8000 Ft értékű)
  3. helyezett: VR Park belépő – A jövő vidámparkja (8000 Ft értékű)

 

A pályázat értékelése:

A legtöbb kedvelést elérő fotó kapja az 1., a második legtöbb kedvelést elérő fotó a 2., míg a 3. legtöbb kedvelést elérő fotó a 3. helyet.

Határidők:

Pályázati időszak: 2020. január 13. – 2020. január 20. Beadási határidő: 2020. január 20. éjfél Az eredményhirdetés 2020. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján várható.

2020.01.13.

Kapcsolat