Botrány a YEPP tanácsülésen!

A Fidelitas és az IKSZ közös közleménye.

A Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nem vesz részt az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) most hétvégén Kijevben megrendezett tanácsülésén. Ahogyan a szervezet vezetésének is elmondtuk, a hatályos ukrán törvények nemzeti kisebbségek jogait szűkítő rendelkezései és a folyamatos magyarellenes megnyilvánulások fényében nem vagyunk hajlandóak asszisztálni az ukrán propagandához, amit szerte Európából a néppárti ifjúsági szervezetek hallgathatnak.

Ugyanakkor felajánlottuk kárpátaljai partnerszervezetünknek, a KMKSZ ISZ-nek, hogy a mi kvótánkon menjen el és mondja el a kárpátaljai helyzetet a YEPP delegáltaknak és világosítsa fel őket arról, hogy milyen módon bánnak a nemzeti kisebbségekkel, köztük a magyarokkal az ukrán hatóságok és a politikai elit. A KMKSZ ISZ külügyi munkacsoportjának tagja, Szimcsera Szilvia felszólalhatott így Kijevben, ahol pár perc után belefojtották a szót. Elfogadhatatlan viselkedés, az EPP ifjúsági szervezetének vezetői sajnos beálltak a sorba, a valóságot nem fogadják el, a szólásszabadság csak az, ami saját elképzeléseiknek megfelel.

Illés Boglárka a Fidelitas elnöke és Nacsa Lőrinc az IKSZ elnöke

2019.12.09.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani és Gergő

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.