Ismét fidelitasos alelnök az EDS-ben

Az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezete, a European Democrat Students tanácsa alelnökévé választotta Czirkl Benitát, a Fidelitas külügyi kabinetének delegáltját bukaresti tanácsülésén. Czirkl Losonci Gergelyt váltotta a Fidelitas részéről az elnökségben, a leköszönő alelnök pedig az EDS pénzügyi auditorjaként folytatja munkáját a szervezetben. A magabiztos többséggel megválasztott Fidelitas-jelölt példamutató sikere bizonyítja, hogy  a jobboldali keresztény ideológiának a néppárti konfliktusok ellenére is még mindig van vonzó ereje a jobboldali fiatalok körében. A péntek esti választást egy csütörtöki vita és az azt követő napon a jelöltek meghallgatása előzte meg. Czirkl a kampánybeszédében a család fontosságát és a keresztény értékek megvédését is kiemelte. Hangsúlyozta, hogy ezeket a célokat  nyitott és őszinte kommunikációval kívánja elérni és biztosította a tanácsot, hogy szívesen áll elébe bármilyen vitának. A szombati nappal megkezdődött az EDS 2019/2020-as munkaéve, amelyben a szervezet egy teljesen új elnökséggel kezdte meg a tevékenységét. A kiosztott feladatok közül a magyar alelnök a legnagyobb kihívást jelentő alapszabály módosításokért felelő portfóliót kapta meg, valamint a német alelnökkel közösen felelnek az EDS pénzügyi támogatásának biztosításáért. Az újonnan megválasztott elnökség összetétele alapján kijelenthető, hogy a magyar elnökségi tag szerepe kulcsfontosságú, ugyanis gyakran játszhatja a mérleg nyelvét az észak és dél közötti vitában, így válhat megkerülhetetlenné a magyar vélemény nemzetközi szinten az ifjúságpolitikában is. "A Fidelitas hallgatói szervezetben elért eredményei a Néppártban is nagy sikernek számítanak, hiszen megmutattuk, hogy megkerülhetetlenek vagyunk a Néppárt családjában" - nyilatkozta Böröcz László, a Fidelitas elnöke.  

2019.08.05.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani és Gergő

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.