Jótékonysági strandolást szerveztek a Balatonnál az erzsébetvárosi gyerekeknek

Harmadik alkalommal tartották meg a Jótékonysági strandolás a Balatonnál elnevezésű rendezvényt, ezúttal Balatonlellén. Az erzsébetvárosi Fidesz és Fidelitas által szervezett programnak az volt a legfőbb célkitűzése, hogy idén is örömöt tudjon okozni a hátrányos helyzetű családoknak. Bajkai István a rendezvény fővédnöke elmondta, felajánlásával szeretett volna hozzájárulni a Családok Átmeneti Otthonának lakóinak nyári örömeihez.

A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is a Családok Átmeneti Otthona lakói, családjai tölthettek egy felhőtlen napot a magyar tengernél. A gyülekező reggel nyolc órakor volt a Dob utca és az Erzsébet körút sarkán, hogy aztán a részvevők busszal, autókkal célba vegyék a Napfény strandot. Mi mással kezdődhetett volna a program, mint strandolással, jó hír, hogy ebben az időjárás is teljes mértékben partner volt. Miután a családok kipancsolták magukat, következett az ebéd, ahol húsleves, rántott szelet, és hasábburgonya volt a menü. Ezután a Családok Átmeneti Otthonának lakói fagyiztak, persze csak akkor, amikor éppen nem a Balatonban hűtötték le magukat. A családi nap egy közös vacsorával zárult, a balatoni fogadók elkerülhetetlen étele, a lángos került az asztalra.

 

A program fővédnöke, és arca Bajkai István, fideszes országgyűlési képviselő, az erzsébetvárosi Fidesz elnöke volt, aki az Origo megkeresésére elmondta, hogy az esemény annyiban kerületi, hogy a Családok Átmeneti Otthona Erzsébetvárosban található, annyiban pedig egyéni, hogy az ő személyes felajánlása volt.

 

 

Szerettem volna hozzájárulni a Családok Átmeneti Otthonának lakóinak nyári örömeihez, ezért szerveztük meg ismét az eseményt- tette hozá Bajkai István, aki kiemelte, hogy összesen 47-en érkeztek a Balatonra, ami 8 családot jelent. Azt is elárulta, nem maradt ki a programból a vízipisztolyozás, a labdázás sem, és egy-két jégkrém, palacsinta is lecsúszott a nap folyamán, amit főleg a kisebbek értékeltek.
A politikus megdicsérte a büfét, szerinte finoman főztek itt, és egy gyerekkori élményt is megosztott portálunkkal, miszerint kisebb korában kifejezetten szerette a palancsintát.

 

 

forrás: origo.hu

 

2019.07.31.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani és Gergő

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.