Titkolózik az átláthatósággal kampányoló polgármester?

A Fidelitas budapesti elnöke, Borbély Ádám úgy véli: számos zűrös ügy lengi körül a 14. kerületi önkormányzat működését.

A Fidelitas budapesti elnöke, Borbély Ádám úgy véli: számos zűrös ügy lengi körül a 14. kerületi önkormányzat működését, miközben Karácsony Gergely a megválasztása előtt transzparenciát ígért. A politikus ráadásul azóta is folyamatosan az átláthatóságra hivatkozik, miközben ezt ő maga nem teljesíti.

Borbély Ádám kifejtette: amióta Karácsony Gergely a polgármester Zuglóban, megállt a kerület fejlődése, a problémás gazdálkodásra vonatkozó kérdésekre ugyanakkor nem hajlandó válaszolni. Elmondta: az egyik legnagyobb botrány a parkolási rendszer bevezetése, amely az év végéig milliárdos veszteséget termelhet a kerületnek.

Borbély Ádám a szőnyeg alá söpört ügyek közé sorolta a parkolási szerződéseket, a közérdekű adatok megválaszolásának hiányát, a fejlesztések elmaradását, vagy éppen a korábbi jegyző menesztését. Utóbbit szerinte összefüggésbe lehet hozni a napi egymillió forintos veszteséges termelő parkolási szerződésekkel.

A Fidelitas politikus azt mondta: a polgármester már a szerződés aláíráskor is tudhatta, hogy baj lesz, mégsem lépett közbe, de a jegyző 7 millió forinttal és titoktartási szerződéssel távozhatott a kerületből. Borbély Ádám emlékeztetett, hogy 4 és fél év alatt már 3 jegyző távozott a zuglói önkormányzatból, ami szerinte nem véletlen.

A rádióinterjú az alábbi linken hallgatható meg.

(Forrás: karcfm.hu)

2019.06.17.