Szlovákia a kisebbségek jogait semmibe véve alkot törvényt

A Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület alapító tagjaiként megdöbbenéssel fogadtuk, hogy a szlovák parlament elfogadta Dušan Tittel képviselő javaslatát.

A Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület alapító tagjaiként megdöbbenéssel fogadtuk, hogy a szlovák parlament elfogadta Dušan Tittel képviselő javaslatát, miszerint 2019. május 15-től büntetendő cselekmény lesz más ország himnuszát énekelni Szlovákiában, ha az adott országnak nincs a helyszínen hivatalos nemzeti küldöttsége.

Felháborítónak tartjuk az elfogadott törvényt, mert azt egyértelműen az őshonos magyar nemzetiség és az FC DAC szurkolói ellen alkották meg a törvényhozók, korlátozva ezzel alapvető jogaik gyakorlását.
A magyar és a szlovák nép együtt küzdött a XX. század totalitárius diktatúrái ellen, együtt várta a kommunista rendszer bukását, és közösen fogalmazta meg az euro-atlanti felzárkózást.


A Mária Valéria híd újjáépítésével úgy gondoltuk, végleg magunk mögött tudtuk hagyni a múlt árnyékát és feszültségeit, annak reményében, hogy szövetségben valósíthassuk meg közös céljainkat. A Visegrádi Együttműködés mára Európa egyik legelőremutatóbb partnersége, eredményeit csak akkor őrizhetjük meg és fejleszthetjük tovább, ha egymás kölcsönös tiszteletén alapuló politikát folytatunk. Felszólítjuk a szlovák parlamentet, hogy haladéktalanul vonja vissza ezt a diszkriminatív és a jó szomszédi viszonyt aláásó törvényt.

Budapest, 2019.04.05.

2019.04.05.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri és Zsani

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.