V4+ konferencia Prágában

November 22-25. között került megrendezésre az ifjúsági V4+ nemzetközi konferencia.

A konferencia keretében a V4 országok, és határországaik fiatal aktivistái különböző előadásokon és izgalmas panelbeszélgetéseken vehettek részt.

Pénteken Alexandr Vondra, Csehország védelmi minisztere beszélt a V4 eredetéről. Ezután Robin Harris és John O'Sullivan Margaret Thatcher volt tanácsadói tartottak előadást a Bruges beszédről, és a kelet és nyugat kapcsolatáról. A nap végén pedig Lothar Hobelt osztrák történész és professzor az új osztrák kormányról beszélt a jelenlevőknek.

Szombaton Jaroslav Daniskat, Michal Kuzt és Philipp Depischt hallgathatták meg a résztvevők. Jaroslav Daniska újságíró előadása az Európai Unió és Magyarország kapcsolatáról szólt.  Michal Kuzt egyetemi tanár, politológus összehasonlító kontextusban mutatta be a globalizmus és lokalizumus kapcsolatát. Az előadások között a résztvevők egy múzeumot is meglátogattak.

 

 

2018.11.29.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri és Zsani

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.