Kettős magyar siker az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) tisztújító kongresszusán!

A YEPP november 3-án, Athénban megrendezett tisztújító kongresszusán, a 33 országból érkező küldöttek 88 százalékos szavazataránnyal ismét bizalmat szavaztak a Fidelitas jelöltjének, Magyar Ágnes Zsófiának. Az ifjúságpolitikus, a szervezetben 2017 tavaszán elnyert alelnöki mandátumát újította meg a következő kétéves ciklusra. Szintén alelnökké választották Ambrus Zsombort, aki az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) színeiben pályázott a tisztségre.

Magyar Ágnes Zsófia beszédében kiemelte: az előtte álló ciklusban azon fog dolgozni, hogy a napjaink legégetőbb kérdését, a migrációt nemzeti hatáskörben tartva, ugyanakkor közös, szolidáris, Európán kívüli segítségnyújtás formájában tudjuk sikerrel megválaszolni.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke hangsúlyozta: a tisztújító kongresszuson azt tapasztaltuk, hogy sokan a színfalak mögött, de egyre többen nyíltan is kiállnak a magyar álláspont mellett. Jól mutatja ezt, hogy a 14 fős elnökségbe két magyar alelnököt is megválasztottak. Még soha nem volt arra példa, hogy egy országból két jelöltet sikerült bejuttatni az elnökségbe. Amikor a Fideszt a Néppárt liberális szárnya naponta kizáratná soraiból, a fenti eredmény különösen fontos megerősítése a kormánypárt iránti bizalomnak.

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma is megszerezte a teljes jogi tagságot a kongresszuson, ami az európai őshonos kisebbségek ügyének felértékelődését jelzi a Néppárton belül.

 

2018.11.06.

Kapcsolat