A Fidelitas díjtalan wi-fi elérhetőséget kezdeményez Tatabányán

A Fidelitas díjtalan wi-fi elérhetőséget kezdeményez a Kodály téren és a dózsakerti sétáló utcában. A Fidelitas tatabányai csoportja kezdeményezi Tatabánya önkormányzatánál, hogy a Kodály téren és a dózsakerti megújult sétáló utcában ingyenes wi-fi elérhetőséget biztosítsanak a tatabányai polgároknak, köztük a fiatalabb korosztálynak.

Véleményünk szerint a 21. században egyre inkább digitalizált világban élünk. Egyes felmérések szerint napjainkban az emberek több mint 70%-a használ internetet, és ezzel párhuzamosan megfigyelhető a hagyományos média háttérbe szorulása.

Megyeszékhelyünkön megbízhatóan működő ingyenes wi-fi elérhetőség elősegíti a közösségi terek megerősödését. Célunk az, hogy a tatabányai lakosok a város minél több közterületén élhessenek az ingyenes wi-fi, igénybevételének lehetőségével.

Kezdeményezésünk első célterületei a Kodály tér és dózsakerti megújult sétáló utca, azonban ez nem jelenti azt, hogy ezekkel a területekkel a folyamatot lezártnak tekintjük. Kupcsok Péter, csoportunk elnöke elmondta, fontosnak tartja hogy haladjunk a korral és a város minél több pontján kerüljön telepítésre ingyenes wi-fi elérhetőség, lehetővé téve azt, hogy a fiatalok és az idősebbek is bekapcsolódhassanak a gyorsuló információs világba.

A közösségi területeken történő wi-fi elérhetőség természetesen nem helyettesíti, hanem kiegészíti a személyes találkozókat, kapcsolattartást. Meggyőződésünk, hogy internetes világnak és a fizikai aktivitást igénylő elfoglaltságoknak az összhangját meg kell találni, lehetőleg oly módon, hogy azok erősítsék egymást.

2018.10.01.

Kapcsolat