Süteményvásárral segítenek a koraszülött babáknak

Finomabbnál finomabb süteményekkel, meleg teával és nagy lelkesedéssel várták a jó szándékú polgárokat a Fidelitas Nógrád megyei tagjai és szimpatizánsai november 17-én Salgótarján központjában. A jótékonysági vásár teljes bevételét a koraszülöttek megsegítésére fordítják.
November 17-e, a koraszülött gyermekek világnapja, erre a dátumra időzítette gyűjtését a Fidelitas Nógrád megyei és salgótarjáni szervezete, melyen több mint 140 000 forint gyűlt össze a mintegy harminc tálca sütemény eladásából. 
 
Bali Imréné, a salgótarjáni Jó Pásztor Katolikus Óvoda vezetője szabadidejében szívesen kamatoztatja kézügyességét nem csupán szerettei örömére, hanem mások javára is. Nemrégiben úgy gondolta, hogy csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, amely az idejekorán született babákon hivatott segíteni. Esténként fonalpolipokat horgol a Szent Lázár Megyei Kórházban növekvő koraszülöttek számára. A babajátéknak szánt polipok karjai amellett, hogy ölelhetőek és játéknak is tökéletesek, abban is segítséget nyújtanak, hogy a csövek helyett azokba kapaszkodjanak a kicsik. A köldökzsinórt is hivatott pótolni a polipok karja, amely az anyaméh biztonságát eleveníti fel a babákban, nyugtatólag hatva rájuk. 
 
Az óvónő lelkesedésén felbuzdulva a helyi Fidelitas azonnal munkába lendült és felajánlotta segítségét. Egy lelkes tag, Berta Viktória ötletét felkarolva süteményvásárt szerveztek a koraszülöttek világnapján. Az akcióhoz több magánszemély és vállalkozás is csatlakozott, édességekkel vagy kreatív tárgyakkal támogatva a gyűjtést.
 
Bali Imréné elmondta, hogy a befolyt összegből jelentős mennyiségű fonalat tudnak vásárolni, de a horgolni tudó kezekre még mindig szükség van. A szervezők szeretnék, ha kezdeményezésük itt nem érne véget. Tőzsér Viktor, a Megyei Választmány elnöke úgy véli: szükség van az ilyen rendezvényekre, amely amellett, hogy nemes célt szolgál, a közösséget is építi, és közelebb hozza egymáshoz az embereket. Céljuk, hogy jövő tavasszal minden nagyvárosban sor kerüljön egy a Fidelitas által szervezett süteményvásárra, hogy az ország más pontjain növekvő koraszülötteknek is segíthessenek.

2017.11.21.

Kapcsolat