Véradást szervezett a Pécsi Fidelitas

Az egyik pécsi országgyűlési képviselővel, a városi Fidelitas alapítójával együtt keresték fel a pécsi Vérellátó Központot.
November 7-én tartotta első szervezett véradását a Pécsi Fidelitas. A csoport tagjainak figyelmét egyik társuk esete irányította a véradás fontosságára, ugyanis vérhiány miatt kellett elhalasztani az elnökségük egyik tagján tervezett beavatkozást.
 
Velük tartott Csizi Péter, Pécs egyik országgyűlési képviselője, a Fidelitas pécsi csoportjának alapítója is. Elmondta, hogy hiába az új regionális vérellátó központ - ami az ország egyik legmodernebb intézménye - ha nincsenek véradók, ezért ő maga rendszeresen ad vért, hiszen mindössze negyed óráig tart, másnak viszont az életét jelentheti.
 
Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli regionális igazgatójának elmondása szerint, a Fidelitas tagjaitól sosem állt távol a jótékonyság, rendszeresen szerveznek és vesznek részt a rászorultakat segítő akciókban. Nincs ez másként Pécsen sem, hiszen a mostani véradásuk egy akció sorozat első része, mellyel az önkéntesség, és az elesettek megsegítésének fontosságára szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét.

 
 

2017.11.14.

Kapcsolat