Kvótanépszavazás jogi és politikai szempontból

Dr. Vincze Géza jogász, Kovács János politológus, az Iránytű Intézet vezető elemzője és Szakács András politológus, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője ütköztették érveiket és meglátásaikat a kötelező betelepítési kvóta, a migrációs folyamatok és az október 2-i népszavazás jelentőségét illetően.
A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Politikai Tanulmányok Tanszék szervezésében izgalmas beszélgetésre került sor a hétvégi kvótanépszavazás témájában 2016. szeptember 27-én este. A beszélgetés során szóba került – többek között – a népszavazás célja és értelme, a háború elől menekülők befogadásának kérdése, a népszavazás bel- és külpolitikai lehetséges hatásai, az Európára nehezedő migrációs nyomás nagysága, a migrációs válság megszüntetésének vagy épp megoldásának tervei. A rendezvény moderátora Beke Zoltán közgazdász volt.
 

2016.09.29.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani, Petra, Márk és Rajmi

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.