A liberális jogvédők kettősmérce szerint ítélnek

A Fidelitas továbbra is értetlenül áll az előtt, hogy a liberális és nemzetközi jogvédő szervezetek – úgy mint az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért – kiemelt figyelmet fordítanak a kisebbségeket érintő kérdésekre, az őket érő atrocitásokra, ugyanakkor a Kárpát-medencében élő magyar kisebbséget érő jogsértések ellen nem emelik fel szavukat.
Azt várjuk az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság és a hazai, de amerikai finanszírozású Társaság a Szabadságjogokért szervezetektől, hogy nemzetközi kapcsolataikat vessék latba, és gyakoroljanak nyomást az Európai Unió intézményeire, hogy közösen 
állhassunk ki az őshonos kisebbségek ügye, védelme mellett.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) európai polgári kezdeményezés keretében nemrég EU-szintű kisebbségvédelmi intézkedések bevezetését javasolta az Európai Bizottságnak. A Bizottság elutasította a kezdeményezést, ezért az RMDSZ és a FUEN pert indított az Európai Bíróságon. A Bizottság oldalán előbb Szlovákia, most pedig Románia lépett be a kisebbségek luxemburgi perébe. Magyarország a kisebbségi kezdeményezők oldalán áll, a Fidelitas támogatásáról biztosítja a kormányt és a Kárpát-medencében élő magyarokat ebben az ügyben. A Fidelitas bízik abban, hogy a liberális és nemzetközi jogvédő szervezetek – ahogy sok más esetben tették – ezúttal is a kisebbségek jogainak védelme mellé állnak. 

2014.07.08.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani, Petra, Márk és Rajmi

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.