Bemutatkozó látogatáson a Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közösségénél

A Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közössége (HMIK) idén áprilisban is megrendezte az immár hagyományosnak tekinthető „Ki mit tud?”című rendezvényét Kopácson. Molnár Ljubic Mónika, a HMIK elnökének meghívásra az eseményre Ladó Balázs, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője is ellátogatott.
A rendezvény után a kabinetvezető és a HMIK elnöksége egy vacsorával egybekötött beszélgetésen folytatott eszmecserét a horvátországi magyar közösség fiataljainak helyzetéről. Molnár Ljubic Mónika kifejtette, hogy bár ők Horvátországban nem szembesülnek olyan problémákkal a többségi társadalom részéről, mint a felvidéki vagy az erdélyi magyar fiatalok, de az asszimiláció és az elvándorlás ott is komoly kihívást jelent.

A megbeszélésen szóba kerültek a Fidelitas és a HMIK közötti szorosabb együttműködés lehetőségei. A két szervezet képviselői megállapodtak abban, hogy a jövőben a lehetőségekhez mérten megpróbálnak minél gyakrabban részt venni egymás rendezvényein. A horvátországi fiatalok szeretnék szorosabbra fűzni a viszonyt a többi határon túli magyar ifjúsági szervezettel is, ezért Ladó Balázs ígéretet tett arra, hogy ezt a jövőben minden eszközzel segíteni fogja.

2014.04.18.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani, Petra, Márk és Rajmi

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.