Több száz fidelitasos a Fidesz nagygyűlésén

Minden idők legnagyobb békementének résztvevőivel együtt több mint fél millióan vettek részt a Fidesz szombati nagygyűlésén a Hősök terén. Több száz fidelitasos is csatlakozott a tömeghez; a fiatalok a Műcsarnok lépcsőjéről, illetve a színpad mellől hallgatták a szónokokat.
A nagygyűlésen Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke támogatásáról biztosította Orbán Viktort, szerinte Magyarország miniszterelnöke azon európai vezetők közé tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. „A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei” - mondta a jobbközép európai pártcsalád vezetője. 
 

Pásztor István, Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerint április 6. a nemzet napja, amikor arról kell dönteni, hogy folytatni kívánják, amit elkezdtek és össze tudnak fogni, kellő erőt tudnak tenni e szándék mögé. Arra szólította fel a határon túli magyarságot, hogy "azonnal szavazzanak", ne várják az utolsó pillanatot.


Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta, hogy olyan nemzetté emelkedtünk, amely újra méltó régi nagy híréhez, és nagyszerű jövő előtt áll. Utalva az új nemzedék támogatására, segítésére a miniszterelnök így fogalmazott: „most kell, és most lehet olyan Magyarországot teremtenünk, amely a gyermekeinket nemesebbé, okosabbá, erősebbé, vagyis különbbé teszi, mint amilyenek mi vagyunk.” Kiemelte, hogy amit nem volt erő húsz éven keresztül elvégezni, azt a kormány négy év alatt megcsinálta. Így fogalmazott: „amikor majd megírják e négy év példátlan történetét, le fogják írni, hogy a magyarok 2010-ben a modern Európában páratlan egységet hoztak létre”; bevezették a méltányos közteherviselést és kiterjesztették a bankokra, valamint a multikra is, a csőd széléről visszarántották az országot és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle,  megvédték a munkahelyeiket és újakat hoztak létre, „kiszabadították magukat a Nemzetközi Valutaalap segítő öleléséből”, saját nemzeti alkotmányt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt magyar nemzetet.
 

A Fidesz-KDNP-kormány nagy dolgokat vitt véghez, de ez még csak a kezdet, az igazán nagy tettek csak most várnak rá. „Még négy évet kérünk” - mondta Orbán Viktor és szavazásra buzdított mindenkit.  „Büszke vagyok, és alig várom, hogy együtt dolgozhassam Önökkel a következő négy évben is. Magasba a zászlókat! Fel győzelemre! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - zárta beszédét a miniszterelnök.

A vidám tavaszi rendezvényen fellépett Vastag Csaba és Vastag Tamás, a Csík zenekar és a Balkan Fanatik.

2014.03.31.

Kapcsolat