"Tartózkodjon az uszítástól és a félelemkeltéstől az MSZP!"

Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke megdöbbentőnek nevezte, hogy Szanyi Tibor, a MSZP elnökségi tagja hétfői Facebook-bejegyzésében a kommunista diktatúra által összehívott 1957. május 1-jei nagygyűlést példaként állítja a magyar társadalom elé.

A Fidelitas felháborodással fogadta Szanyi Tibor hétfői Facebook-bejegyzését; az 1957. május 1-jei Hősök terén megtartott nagygyűlést bemutató fotót és a fényképet kísérő, a szombati Békemenetre, illetve a Fidesz-KDNP nagygyűlésére utaló szöveget: "Lopeszesek! Ezt ugorjátok meg az agyament békemenetetekkel!".

Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke, valamint Jakab Jácint, a Fidelitas alelnöke Szanyi Tibor MSZP-s politikus Facebook-posztjára reagálva kedden tartottak sajtótájékoztatót a Terror Háza Múzeum előtt. Böröcz László így fogalmazott: „Megdöbbentő, hogy a magyar baloldal egyik legismertebb politikusa a diktatúra éveit, a sortüzeket és az akasztófákat állítja példaként a magyar társadalom elé; olyan eseményt magasztal fel, amelyet gépfegyveres munkásőrök felügyeltek, amelynek idején már százak feküdtek jeltelen tömegsírokban, ezreket kínoztak börtönökben, fiatal lányok és fiúk pedig utolsó napjaikat töltötték a siralomházakban.” A Fidelitas ügyvezető alelnöke hozzátette, hogy a gyűlés összehívói számos fiatalt végeztek ki, többek között a legismertebb ifjú szabadságharcost, Mansfeld Pétert. „Felszólítjuk a szocialistákat, hogy tartózkodjanak a jövőben az uszítástól és a félelemkeltéstől!" – mondta Böröcz László.


A Fidelitas ügyvezető alelnöke hozzátette, hogy ez a felszólítás nemcsak Szanyi Tibor elképesztő Facebook-bejegyzése miatt aktuális, hanem azért is, mert hétfőn egy DK-aktivista fizikailag bántalmazott egy fidelitasos fiatalt Nyíregyházán. "A baloldal emberi méltóságról és békéről szónokol, de meggyalázza az áldozatok emlékét és nyílt erőszakot alkalmaz."- fogalmazott Böröcz László.

Jakab Jácint, a Fidelitas alelnöke közölte, hogy a Fidesz március 29-i nagygyűlése, illetve a Békemenet kiváló alkalmat teremt arra, hogy a Fidelitas tagjai kifejezzék tiszteletüket a Szanyi Tibor által megsértett áldozatok, így Mansfeld Péter emléke előtt. „Mi nem az 50-es éveket szeretnénk visszahozni, hanem egy bizakodó, reményekkel teli összejövetelre készülünk.”- mondta a Fidelitas alelnöke.

A Fidelitas addig is arra kéri az MSZP ámokfutóját, hogy törölje az említett Facebook-bejegyzését és haladéktalanul kérjen bocsánatot a kommunizmus megsértett áldozataitól és családjaiktól. 

2014.03.26.

Kapcsolat