A Fidelitas is kiáll a székely autonómia mellett

Több ezren tüntettek a Hősök terén hétfőn, a Székely szabadság napján a székely autonómia mellett. A tömeggyűlés szervezésében a Fidelitas tagjai is segítettek.
A magyar és a székely himnusz eléneklése után György-Mózes Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke köszöntötte a Hősök terének mintegy ötödét elfoglaló tömeget, a székelyföldi autonómiáért tüntetőket. A szónok először megemlékezett azokról a székely vértanúkról, akik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után is hittek a magyar szabadságban, majd hangsúlyozta, hogy a székelyek autonómiaigénye és szabadságszeretete továbbra is épp olyan erős, mint 160 évvel ezelőtt volt. „Már a román kormány is érzi, hogy Székelyföld autonómiájának szelleme kiszabadult a palackból” – fogalmazott az elnök.
 


A beszédek mellett dalok, valamint versek hangzottak el és mécsesekből kirakták a székely zászló több mint nyolc méteres mását. A megemlékezés végén a résztvevők a budapesti román nagykövetség Thököly úti épülete elé vonultak, ahol mécseseket helyeztek el, majd ismét elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

A Fidelitas tagjai végig segítettek a székely autonómia ügye mellett szervezett körülbelül három órás tömeggyűlés lebonyolításában.

2014.03.12.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani, Petra, Márk és Rajmi

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.