JONGCD&V Kongresszus Antwerpenben

Február 22 és 23. között Antwerpenben rendezték meg a YEPP belgiumi tagszervezetének, a flamand kereszténydemokrata JONGCD&V-nek kongresszusát. A színvonalas vendéglátás során a résztvevők betekintést nyertek a belgiumi politikai élet kulisszatitkaiba. A Fidelitast Takács Gergely, az Európai Néppárt (EPP) szociális média kampánycsapatának tagja képviselte.

A rendezvényre péntek este érkező nemzetközi vendégek egy hangulatos bemutatkozó vacsorára voltak hivatalosak, majd másnap Tom Vandenkendelaere, a JONGCD&V elnöke hivatalosan is megnyitotta a több mint kétszáz fős rendezvényt.

A hétvége első részét – Flandria elnökének, Kris Peeters beszédét követően – az ukrán aktuálpolitikai helyzet tematizálta, tekintettel a felfokozott hangulatra. Konstantinos Kyranakis, a YEPP elnöke beszédében a helyzet komolyságára és a cselekvés fontosságára hívta fel az összegyűltek figyelmét, melyet követően Iryna Ivankiv ukrajnai delegálttól kaptak a jelenlévők első kézből információkat. Ivankiv cselekvésre szólította fel Európát, melyet a hallgatóság vastapssal üdvözölt.

A soron következő európai parlamenti választásokról folyó diskurzus zárt ajtók mögött zajlott, mely alatt a nemzetközi vendégek Hans Heemannal, a JONGCD&V nemzetközi munkacsoportjának elnökével, és Iryna Ivankiv részvételével vitatták meg a párt állásfoglalás-tervezetét az ukrajnai helyzetről. Az ülést követően a jelenlévőknek lehetőségünk nyílt személyesen is találkozni Kris Peeters flandriai elnökkel.

Ebéd után kulturális program következett, amivel párhuzamosan további ülések zajlottak. A város kikötőjében egy rövid bemutató keretében történeti beszámolót hallgathattak meg a vendégek Európa második legnagyobb kikötőjéről. Ezt követően a szabad program alatt a MAS kiállítóközpontba vezetett a delegáció útja, majd Olivier Elias, a JONGCD&V antwerpeni elnökének vezetésével egy kellemes városnézésre indult a társaság.  Mindezek megkoronázásaként Nyota Janssen, az ifjúsági párt nemzetközi titkára zárt bemutatta a városházát.

 

A program zárásaként a szavazásokra került sor, az esemény záró akkordjaként pedig vasárnap reggel a szervezők egy rövid hajókirándulást szerveztek a vendégeknek.

A kétnapos kongresszus kiváló hangulatban telt, barátságos és segítőkész házigazdákkal, gördülékeny szervezéssel.

2014.03.05.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri, Zsani, Petra, Márk és Rajmi

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.