Középiskolai történelmi vetélkedő indul a rendszerváltásról

Történelmi versenyt hirdet középiskolás diákoknak a Fidelitas a rendszerváltás 25. évfordulójának alkalmából a Terror Háza Múzeum szakmai segítségével és a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány támogatásával.

A Rendszerváltozás – Rendszerváltoztatás – Rendszerváltás címmel meghirdetett verseny célja közelmúltunk történetének megismerésén keresztül a diákok szóbeli és írásbeli kifejező készségének fejlesztése. Hiszen azok a fiatalok, akik a rendszerváltást követő években születtek, már alig tudnak valamit a magyar történelem egyik legmeghatározóbb fordulatáról.

 

 

Az előzetes regisztráció 2014. március 4-én indul. Versenykiírás és további információk: a www.rendszervaltozasverseny.hu honlapon és a Rendszerváltozás Történelemverseny Facebook oldalon.

 

 

A háromfordulós vetélkedőn bármely középiskola tanulója részt vehet. A harmadik fordulóba jutott 12 legjobb versenyző és családja ingyenes belépőt nyer a Terror Háza Múzeumba, a vetélkedő győztesei pedig értékes tárgynyereményekkel és könyvjutalommal gazdagodnak.

 

 

A történelmi vetélkedő  része annak a rendszerváltás 25. évfordulójának alkalmából rendezett programsorozatnak, amelyet dr. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója vezet.

 

 

2014.03.03.

Kapcsolat