„A baloldali összefogás győzelme katasztrófa lenne a magyar vidék számára”

Chladek Tibor országjárásának legutóbbi állomása Körösnagyharsány volt. A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet vezetője Lesi Tamás megyei vezető meghívására látogatott el Békés megyébe február 22-én.
A körösnagyharsányi kabinetülésen részt vett Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Várfi András, a Fidelitas országos alelnöke, Szekeres Éva, a Fidelitas dél-alföldi koordinátora, Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és a helyi képviselő-testület több tagja is. Körösnagyharsány polgármestere, Máté Pál köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a település történetét és adottságait.
 

Chladek Tibor, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet vezetője arról beszélt, hogy a baloldali összefogás győzelme katasztrófa lenne a magyar vidék számára, hiszen Gyurcsány Ferenc és szövetségesei az elmúlt négy év minden vívmányát, így az új földtörvényt és a családi gazdaságokat helyzetbe hozó új földpályázati rendszert is el akarják törölni. „Együttes erővel kell megakadályoznunk a Gyurcsány-Bajnai korszak visszatérését. Az ország minden pontján, ajtóról ajtóra, portáról portára járva kell meggyőznünk a fiatal gazdákat, a vidéken élő fiatalokat, hogy menjenek el szavazni április 6-án, és a Fidesz-KDNP szövetségre voksoljanak. Az országgyűlési képviselőválasztás valójában egy népszavazás a magyar termőföld sorsáról és arról, hogy milyen jövőt szánunk a hazai mezőgazdaságnak: olyan jövőt szeretnénk-e, amelyben bel- és külföldi tőkebefektetők, spekulánsok zsákmánya lehet a termőföld, vagy a kormánypártok által elfogadott új földtörvény szellemében olyat, amelyben a termőföld a családi gazdaságok, a gazdálkodó fiatalok érdekét szolgálja” – fogalmazott a kabinetvezető.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő méltatta az új földtörvényt. A Parlamenti Egészségügyi Bizottság elnöke, Békés megye 3. számú választókerületében a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje azt is kiemelte, mennyire lényeges a kampány szempontjából, hogy minél több Fidelitasos is aktívan közreműködjön.

Farkas Zoltán országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a megye térségfejlesztési koncepciója kapcsán osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, kiemelve mindazokat az előrelépéseket, amelyek Békés megyében történtek az elmúlt négy évben. 

A helyi Fidelitas csoport és a Körösnagyharsányi Hagyományőrző Egyesület tagjai az esemény megkoronázásaképpen ízletes házi vaddisznópörkölttel vendégelték meg a résztvevőket.

2014.02.27.

Kapcsolat