„A vidéki fiatalok sem maradhatnak otthon április 6-án!”

A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet Bács-Kiskun megyei szervezete kabinetülést tartott február 14-én Kiskunfélegyházán . A rendezvény házigazdája Kapus Krisztián országgyűlési képviselő, a város polgármestere, előadója pedig Chladek Tibor kabinetvezető volt.
A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet Bács-Kiskun megyei tagjai Barna Judit, a szakmai kabinet megyei vezetőjének szervezésében gyűltek össze Kiskunfélegyházán, a Városházán, hogy áttekintsék a Fidesz-MPSZ ifjúsági társszervezete előtt álló feladatokat.

A fiatalokat Kapus Krisztián polgármester köszöntötte, aki örömmel számolt be arról, hogy a városvezetés elmúlt évekbeli sikerességének eredményeképpen a korábban még csőd szélén álló település a 2013. évet már 1,3 milliárd Forint megtakarítással zárta, így 2014 a további fejlődés és a beruházások éve lesz Kiskunfélegyházán.

„A közelgő parlamenti választás a vidék Magyarországa számára valójában a termőföld jövőjéről szóló népszavazás. Ha azt szeretnénk, hogy a magyar termőföld ne válhasson külföldi spekulánsok és tőkebefektetők zsákmányává, hanem magyar kézben maradjon az új földtörvény szellemében, akkor újra bizalmat kell szavaznunk a Nemzeti Ügyek Kormányának. Ezért tehát a vidéki fiatalok, a fiatal gazdák sem maradhatnak otthon április 6-án, közösen kell kiállnunk a Fidesz vezette szövetség, és a hazai termőföld magyar kézben tartása érdekében!" - fogalmazott Chladek Tibor.

A kabinetvezető külön köszönetet mondott Kapus Krisztiánnak a Fidelitasnak nyújtott eddigi számtalan segítségéért, és jelezte, ahogy a polgári fiatalok számíthattak a kiskunfélegyházi polgármesterre az elmúlt évek során, úgy a városvezető is számíthat az új nemzedék támogatására.


Tavaly decemberben az ország valamennyi régiójában és a legtöbb megyéjében kijelölték a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet megyei szervezőit, akiknek feladatuk, hogy térségükben összegyűjtsék és közösséggé formálják a Fidelitas tagjai és támogatói közül azokat a fiatalokat, akik gazdálkodóként vagy agrár-értelmiségiként érintettek a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés témaköreiben.

Az áprilisi választásokig Chladek Tibor kabinetvezető az ország valamennyi régiójába ellátogat, hogy személyesen építse és erősítse a kapcsolatot a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet megyei szervezői által létrehozott közösségekkel, és hogy a magyar termőföld megvédése érdekében a választásokon való részvételre buzdítsa a vidéken élő fiatalokat, a fiatal gazdákat.

2014.02.18.

Kapcsolat