Országjárás indult a fiatal gazdák megszólításáért

„A tavaszi országgyűlési képviselőválasztás valójában a magyar termőföld jövőjéről szóló népszavazás. Ha azt szeretnénk, hogy a termőföld magyar kézben maradjon, és külföldi spekulánsok helyett a vidék Magyarországának, benne a fiatal gazdálkodóknak a jövőjét szolgálja, el kell mennünk szavazni és meg kell akadályoznunk a Gyurcsány-Bajnai korszak visszatérését” – mondta Chladek Tibor a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet Pest megyei kabinetülésén, Rádon, országjáró körútjának első állomásán.
Rád községben, a helyi sportcsarnokban került sor a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet Pest megyei kabinetülésére Somosi Máté, a kabinet megyei vezetője szervezésében. A rendezvény meghívott előadója Chladek Tibor országos kabinetvezető volt, az eseményt megtisztelte jelenlétével Lieszkovszki Gábor, Rád település polgármestere is. Az eseményre Pest megye számos távolabbi pontjáról is érkeztek résztvevők.
 

Az eseményen Chladek Tibor beszámolt az általa vezetett szakmai kabinet elmúlt négy éves munkájáról, így a Vidékfejlesztési Minisztériummal valamint a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselőcsoportjával kialakított szakmai együttműködésről, az ifjúsági agrárkerekasztal létrehozásáról, a fiatal gazdák számára létrehozott ingyenes pályázati tanácsadó irodáról, a Megújuló Hangya-2010 Szövetkezettel partnerségben elért eredményekről. A kabinetvezető méltatta a Nemzeti Ügyek Kormányának azon lépéseit, amelyek segítségével  a Gyurcsány-Bajnai korszakkal ellentétben nem tőkebefektetők és spekulánsok, nem a baloldalhoz közel álló üzleti körök, hanem a gazdálkodó családok megélhetését és a fiatal gazdák jövőjét szolgálja a magyar termőföld.

„Az új földtörvény segítségével el tudjuk érni, hogy az Európai Uniós földvásárlási moratórium lejárta után se kerülhessen spekulációs céllal külföldi kézbe magyar termőföld. De ne legyenek illúzióink: ha a bukott maffiabaloldal kerülne ismét kormányra, úgy megint a saját klientúrájuk körében osztanák szét az állami földvagyont és nem tennének semmit a külföldiek spekulációs célú földvásárlásával szemben sem. Ezért a tavaszi országgyűlési képviselőválasztás valójában a magyar termőföld jövőjéről szóló népszavazás. Ha azt szeretnénk, hogy a termőföld magyar kézben maradjon, és külföldi spekulánsok helyett a vidék Magyarországának, benne a fiatal gazdálkodóknak a jövőjét szolgálja, el kell mennünk szavazni és meg kell akadályoznunk a Gyurcsány-Bajnai korszak visszatérését” – fogalmazott Chladek Tibor.
A rendezvényen Havasi Zoltán, a Vasadi Portéka KFT ügyvezető igazgatója a Nemzeti Tanyafejlesztési Programról, valamint az annak keretében Vasadon megvalósuló mintaprojektről tartott előadást a jelenlévőknek.

Mint ismeretes, tavaly decemberében az ország valamennyi régiójában és legtöbb megyéjében kijelölésre került a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet megyei szervezője. A szervezők feladata, hogy térségükben összegyűjtsék és közösséggé formálják a Fidelitas tagjai és támogatói közül azokat a fiatalokat, akik gazdálkodóként vagy agrár-értelmiségiként érintettek a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés témaköreiben.

A választásokig Chladek Tibor kabinetvezető az ország valamennyi régiójába ellátogat, hogy személyesen építse és erősítse a kapcsolatot a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet megyei szervezői által létrehozott közösségekkel, és hogy a magyar termőföld megvédése érdekében a választásokon való részvételre buzdítsa a vidéken élő fiatalokat, a fiatal gazdákat.

www.fidelitas.hu

2014.01.20.

Kapcsolat