Csendes a Don…

„Csendes a Don…” címmel tartott ünnepi megemlékezést a gútai Via Nova ICS, a Magyar Közösség Pártja helyi szervezete és Gúta Város Önkormányzata. Az eseményen jelen volt Ladó Balázs, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője is.
Nagy Tibor, a gútai Via Nova ICS elnökének rövid felvezetése után az ünnepi műsorban egykori honvédek leveleiből és naplóiból olvastak fel - korhű ruhákban és díszletek között - a szereplők, valamint a ma nyolcvannyolc éves – helyi túlélő és a Komáromi 22. Gyalogezredben szolgáló - Béla bácsival készített kisfilmet és a korabeli filmhíradókból származó rövid részleteket mutattak be. A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Samu István, a Via Nova ICS elnökhelyettese, aki mondandójában az emlékezés fontosságát hangsúlyozta és kiemelte – érthetetlen, hogy amíg Amerikában hősként tekint a közvélemény a vietnámi háborús veteránokra, addig nálunk ezek az események és annak hősei még mindig nem kerültek a köztudatban az őket megillető helyre.
Az emlékezés közös mécses gyújtással és főhajtással zárult a helyi világháborús emlékműnél.

www.fidelitas.hu

2014.01.20.

Kapcsolat

Központi iroda A Központi Iroda a Fidelitas életének, napi működésének központi szervezését hivatott ellátni. Az Iroda munkatársai: Dóri, Nóri és Zsani

fidelitas.hu szerkesztősége Cikk küldése, kapcsolatfelvétel: fidelitas@fidelitas.hu, sajto@fidelitas.hu

Az Iroda elérhetőségei: Cím: Országgyűlés Hivatala (Budapest, Széchenyi rkp. 19, 1055) 623. iroda Telefonos ügyfélszolgálatunk minden hétköznap 8-17 óra között érhető el az alábbi számon: +361 441 5752 E-mail: fidelitas@fidelitas.hu Levélcím: 1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.