Közép-kelet európai regionális képzésen vettünk részt

A Nemzetközi Republikánus Intézet szervezésében december második felében Bukarestben került megrendezésre az intézet közép-kelet európai regionális képzése (Leadership Institute for Central and Eastern Europe), amelyen Hegedűs Barbara, a Fidelitas Veszprém megyei elnöke és Ladó Balázs, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője képviselték szervezetünket.
Az öt napos rendezvényen 15 ország 22 résztvevőjének volt lehetősége arra, hogy a 2014-es európai parlamenti választásokkal kapcsolatban kampánystratégiai ismereteit bővítse, politikai látásmódját szélesítse.  
 

 
A képzés első részében a közvélemény-kutatások használatáról és a kampánykommunikáció elemeiről folytattunk eszmecserét, majd Konstantinos Kyranakis, a YEPP elnöke a politikai ifjúsági szervezetek felépítéséről és a fiatal politikusok szerepéről beszélt. 
 

 
Porcsalmi Bálint a kampánystratégia felépítésének lépéseiről tartott hasznos szemináriumot, amin részletekbe menően bemutatta mind a jelöltek, mind a kampánystáb feladatait.  
 
A záró napon Thibault Muzergues, a Republikánus Intézet munkatársa - aki korábban Nicolas Sarkozy kampánycsapatában is dolgozott - a közösségi médiában és az online felületekben rejlő kampánylehetőségekről tartott előadást. 
 

 
A nap zárásaként Agnieszka Pomaska lengyel parlamenti képviselő osztotta meg velünk személyes tapasztalatait. Előadásban bemutatta, hogy milyen kampányelemek járultak hozzá ahhoz, hogy fiatal nőként és fiatal politikusként sikeres kampányt vigyen véghez. 
 
A képzés során lehetőségünk volt fakultatív programokon való részvételre, melyek keretein belül  megtekintettük Bukarest belvárosát, a román parlamentben pedig RMDSZ-es politikusokkal találkoztunk. 
 

 
Köszönjük a Nemzetközi Republikánus Intézetnek, hogy a Fidelitas is lehetőséget kapott a részvételre!
 
Hegedűs Barbara
 
 

2014.01.06.

Kapcsolat