Nemzetpolitikai Kabinet alakulóülés

2020. július 22.

Helyszín: Érd


A veszélyhelyzet elmúltával, hosszú várakozás után július 22-én megalakult a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetje. A nagy múlttal rendelkező szakmai műhely régi-új vezetője, Mohácsy István Érden fogadta a munkára jelentkező fiatalokat, akik egytől egyig a nemzet iránt érzett szeretet, hála és felelősségérzet által indíttatva választották a Fidelitas megannyi tevékenysége közül a nemzetpolitikai irányvonalat.

2010 óta folyamatosan szemtanúi lehetünk, ahogy a Kormány minden lépésével kifejezi a magyar nemzet iránti elkötelezettségét és segíti a külhoni testvéreinket, a jövő rajtunk, fiatalokon múlik, de nem feledhetjük el, hogy az országhatároknál nem áll meg a magyarság, ezért a „minden magyar felelős minden magyarért” gondolatát sem értelmezhetjük csak az országhatárainkon belül. A nemzeti identitás erősítése a mai európai viszonyok között kulcsfontosságú feladat, melyet a Nemzetpolitikai Kabinetnek minden eddiginél elszántabban kell segítenie.


Lefektettük legfőbb célkitűzéseinket is, melyben az emlékezetpolitika is nagy hangsúlyt fog kapni a következő időszakban, mert hisszük, hogy az egészséges nemzeti öntudat egyik alapja a közös múlt, a közös történelem.


Kapcsolat