Erőszak és elnyomás - beszélgetés Gulyás Péterrel

2016. október 27.

Beszélgetés Gulyás Péter főiskolai docenssel, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójával a Fidelitas Humán Kabinetének szervezésében.

Helyszín: Budavári Polgári Szalon

Cím: 1011, Budapest, Fő utca 28


Nők elleni erőszak, elnyomás, diszkrimináció. Ezek mind olyan történések, amelyek a magát civilizáltnak nevező nyugati kultúrában gyakorlatilag napi szinten jelen vannak. Mindannyian találkoztunk már ezekkel, akár személyes tapasztalatok során, akár újságcikkek formájában. Ez az egész egy olyan velünk élő jelenség, amit kívánatos lenne minél előbb felszámolni, de sokan vannak úgy, hogy az egyenlőséget már elértük - a tapasztalatok mégis mást mutatnak. 
Erről fogunk beszélgetni az est meghívott vendégével, Gulyás Péter főiskolai docenssel, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójával. Péter a szerzője az "Esszé a listáról és a nőkkel szembeni erőszakról. Stand-up Tragedy" című esszének, amelyet a következő helyen lehet elérni: https://drive.google.com/file/d/0B3EUkfQn3Q7DVF9HbGRRaUtyWm8/view
A beszélgetés kiinduló alapját az esszé jelenti, így érdemes elolvasni, de ettől függetlenül is szívesen látunk és várunk mindenkit.

Kapcsolat