Nógrád Megyei Választmány

2015. május 16-án, Hollókőn tartotta tisztújítását a Fidelitas Nógrád megyei szervezete. Az esemény vendége volt Szabó Csaba, Hollókő polgármestere. A Választmány tagjai ismét Jakab Jácintot választották megyei elnöknek.
A leköszönő elnökség beszámolt az elmúlt két éves időszakban elvégzett munkáról, a hátrahagyott sikeres választási évről, az időközi megmérettetésekről, valamint a szervezet fejlődéséről, eredményeiről. A megyei választmány tagjai egyhangúan elfogadták az elnökség beszámolóját, majd ezt követően javaslatokat tettek az új tisztségviselők személyére.
 
A Fidelitas Nógrád Megyei Választmányát a következő két évben is, az immár már másodízben megválasztott, Jakab Jácint országos alelnök, salgótarjáni önkormányzati képviselő irányítja. Az elnökség munkájában három új alelnök, Kertész Csilla, a balassagyarmati Fidelitas elnöke, Csizmár Gábor, a bánki csoport elnöke és Szabó Norbert, a bátonyterenyei Fidelitas alelnöke vesznek részt. Jakab Jácint elmondta, véleménye szerint a három újdonsült alelnök személyében lelkes segítőket tudhat maga mellett a Nógrád megyei vezető testületben.
 
Az esemény vendége volt Szabó Csaba, Hollókő polgármestere, aki az itthonmaradás fontosságáról beszélt a fiataloknak. Elmondta, bár tudja, hogy van jobb és szebb vidék is, mégis érdemes itthon maradniuk, mert itt vannak a gyökereik és egy ember sehol máshol nem élhet úgy, mint saját otthonában. Nincs annál jobb, mint hogy valaki a saját településéért, annak fejlesztésért dolgozik. Kiemelte, hogy a térség vezetőinek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a fiatalok számára munkahelyeket teremtsenek. Hollókő is mindent megtesz azért, hogy a település vonzó legyen a fiatalok számára.

A tisztújítást követően a választmány tagjai közösen ellátogattak a nemrégiben felújított hollókői várhoz és tettek egy sétát az ófaluban.

 

2015.05.18.

Kapcsolat