Legyen wifi minden egyetemen és kollégiumban!

Böröcz László, a Fidelitas elnöke szerint minden egyetemen, főiskolán és kollégiumban biztosítani kell ingyenes szélessávú internetelérést, fel kell gyorsítani az oktatási intézmények és a kollégiumok informatikai eszközparkjának megújítását és annak érdekében, hogy a felhasználók minél olcsóbban jussanak minél jobb minőségű internethez, az internet-előfizetés áfájának csökkentésére van szükség.
Böröcz László, a Fidelitas elnöke Deutsch Tamással, az InternetKonért felelős miniszterelnöki biztossal tartott sajtótájékoztatóján ismertette a Fidelitas álláspontját a magyar internet jövőjét érintő kérdésekben.
 
A Fidelitas fontosnak tartja, hogy minden magyar egyetemen és főiskolán, valamint azok kollégiumaiban elérhető legyen ingyenes szélessávú internetelérést biztosító wifi szolgáltatás, amely nagyban megkönnyítheti a hallgatók életét, tanulását, felkészülését. Úgy véljük, fel kell gyorsítani az oktatási intézmények és a kollégiumok informatikai eszközparkjának megújítását is, és gondoskodni kell az eszközök folyamatos fenntartásához, üzemeltetéséhez szükséges forrásokról. Annak érdekében, hogy a felhasználók minél olcsóbban jussanak minél jobb minőségű internethez, az internet-előfizetés áfáját csökkenteni kell.
 
Annak érdekében, hogy a fejlesztések megvalósuljanak, mindenkit ara buzdítunk, töltse ki az InternetKon (www.internetkon.hu) kérdőívet. Magyarországon az internet világa úgy alakul, ahogy az internetről szóló nemzeti konzultációban a magyar állampolgárok döntenek.

2015.07.07.

Kapcsolat