Gyurcsány fizesse vissza a pénzt!

Az új Gyurcsány-terv lényege egyszerű: hamis papírokkal az összeférhetetlenséget eltitkolva pályázni kell Brüsszelben, és el kell nyerni egy másfél milliárdos támogatást – jellemezte az Altus ügyet Böröcz László, a Fidelitas elnöke az Altus székház előtt tartott sajtótájékoztatóján.
Böröcz László az Altus-ügyet az Új Gyurcsány-tervnek nevezve hozzátette: az Altus másfél milliárd forintos támogatása burkolt pártfinanszírozás. Már csak azért is, mert az Altus 180 millió forintos osztalékából Gyurcsány Ferenc rendszeresen vesz fel osztalékot, és tudjuk, hogy a pártelnök saját pártját befizetőként finanszírozza – tette hozzá. Ez közvetetten azt jelenti, hogy uniós forrásból finanszírozzák a Demokratikus Koalíció működését – jelentette ki. Kiemelte, mindez a Fidelitas szerint elfogadhatatlan.
 
 
Gyurcsány korábban is trükkök százaival élt, ilyen ügyeskedéssel szerezhette meg valószínűleg ezt a pénzt is, ahogy ezt az összeget át tudja folyatni a DK kasszájába is - húzta alá. Ahogy Szergej Stanishev volt bolgár miniszterelnök - aki hasonló botrányba keveredett - visszafizette a felesége cége által elnyert teljes felvett összeget, ezt várjuk el a DK elnökétől is – emelte ki, hozzátéve: az Uniótól is azt várják, hogy bontsa fel az Altus-szerződést, és fizettesse vissza a pénzt.

2015.06.21.

Kapcsolat