"Fejlődő Budapest" -kerekasztal-beszélgetés Tarlós István főpolgármester úrral

Az újjáalakult III. kerületi Fidelitas csoport 2016. április 13-án tartotta első hivatalos rendezvényét Óbudán, a Rozmaring Kertvendéglőben. A Fejlődő Budapest címmel megrendezésre került kerekasztal beszélgetés meghívott előadója Tarlós István főpolgármester úr volt.
Az eseményen jelen volt Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, továbbá Puskás Péter alpolgármester úr, Farkas Balázs és Kemény Krisztina önkormányzati képviselők, Fellegi Tamás miniszter úr, valamint Böröcz László, a Fidelitas elnöke és Illés Boglárka, a Fidelitas Kabinetek tanácsának vezetője.

 A Fidelitas III. kerületi csoport elnöke, dr. Pulay Ádám a jelenlévők köszöntését követően röviden ismertette a csoport terveit különös tekintettel a választásokra való felkészülésre, a karitatív akciókra és a közösségépítő tevékenységre. Ezen célok megvalósítása érdekében a csoport három pontos cselekvési tervet fogadott el: a szervezet a következő 2 évben kampánycsapatot szervez, valamint gondoskodik annak képzéséről és csapattá formálásáról. A szervezet a karitatív tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében alapítványt hoz létre, melynek segítségével adománygyűjtő akciókat indít majd el, együttműködve a kerületi önkormányzattal és más civil szervezetekkel. Végül Óbudai Kaszinó néven egy rendezvénysorozat veszi majd kezdetét, mely alkalmas lesz arra, hogy új tagokat, érdeklődöket és szimpatizánsokat vonzzon be a rendezvényeinkre, és amely nyitott lesz minden, a Fidelitas iránt érdeklődő fiatal számára.

 



A Kerekasztal Beszélgetés első felében főpolgármester úr részletesen beszélt a 3-as Metró felújításának körülményeiről, a 4-es Metró projekt válságkezeléséről és átadásáról, a budai fonódó villamoshálózat kiépítéséről, valamint a 2017-es, Budapesten megrendezésre kerülő Úszó Világbajnokság előkészületeiről és az Olimpia budapesti megrendezésének esélyeiről is.

A beszélgetés második felében aktuálpolitikai témákról volt szó, melyek egy-egy videó bejátszással kerültek volna felvezetésre, azonban az első téma, vagyis a „Taxi/Uber” vita oly termékenynek bizonyult - lévén, ez a téma a modern világ által támasztott új kihívásokat, így az internet, a közösségi üzleti modell, a rohanó világban megdermedt gazdasági struktúrák kérdésköreit  lényegében felkarolja – hogy az a beszélgetésre fenntartott idő maradék részét teljes egészében kitöltötte.

 



Főpolgármester úr több mint 3 órát töltött el a kerekasztalnál, ami a vendégeknek maradandó élményt, a szervezőknek óriási megtiszteltetést jelentett. A beszélgetést követően hidegtálas állófogadás vette kezdetét, melyen kiértékelhettük az estét és alkalom nyílt beszélgetni politikus vendégeinkkel is.
 

Összefoglalóan egy felejthetetlen közéleti élménnyel lettünk gazdagabbak, mellyel egy időben megmutathatta magát és vitorlát bonthatott az újjáalakult III. kerületi szervezet,-zárta gondolatait dr. Pulay Ádám, a csoportelnöke.

2016.04.20.

Kapcsolat